''Blik op onze parels'' deel 2: Hilda


 

Hilda komt uit het onderwijs. Ze is 15 jaar lang intern begeleider geweest op een school in Amsterdam Zuid-Oost, met leerlingen die extra aandacht nodig hadden.

 

Drie maanden na haar pensioen zag ze de vacature voor vrijwilligers van Studiezalen. Het eerste gesprek voelde volgens Hilda meteen goed en op dit moment is ze alweer 4 jaar begeleider bij verschillende Studiezaallocaties.

 

Door haar ruime kennis en ervaring in het onderwijs biedt ze zowel de kinderen als de organisatie op meerdere gebieden ondersteuning. Hilda begeleidt nieuwe vrijwilligers en studenten en ouders weten haar veelal snel te vinden met de meest uiteenlopende vragen. Sinds 2017 is Hilda actief als onderwijskundige in de Raad van Advies van de organisatie.

 

Ze vindt het belangrijk om de leerlingen goed te observeren. Regelmatig ziet ze dat een aantal leerlingen meer met hun omgeving bezig zijn. Zij probeert dan een ommezwaai teweeg te brengen: concentratie op het eigen werk, en dus de eigen toekomst. 

 

Een succes: een meisje lag met iedereen in de clinch, in groep 7 en 8 liep dat uit de hand. Hilda heeft haar een periode thuis extra aandacht gegeven en haar huiswerk laten maken. Nu zit ze op het voortgezet onderwijs, ze spijbelt niet en gaat het goed met haar.

 

Dit is één van de velen voorbeelden hoe positieve aandacht en rust het verschil kunnen maken!