''Blik op onze parels'' deel 3: Joost


Joost werkte ruim 10 jaar als projectleider bij Delta Loyd.

Ieder jaar in maart vindt een NLDoet vrijwilligersdag plaats, op initiatief van het Oranje Fonds. Joost heeft toen gewerkt met ouderen, die erg dankbaar waren dat hij de belastingformulieren kon invullen maar vooral… aandacht kon geven.

 

Daarnaast heeft hij huiswerkbegeleiding gegeven aan jongeren. Dat heeft hem geïnspireerd om daar zijn vrijwilligerswerk van te maken. Hij vindt het erg belangrijk dat jongeren, die anders buiten de boot dreigen te vallen, ondersteuning krijgen tijdens hun schoolperiode. Dat betekent niet alleen huiswerk, maar ook het ontwikkelen van zelfvertrouwen, problemen signaleren en daar oplossingen voor zien te vinden.

 

Hij ziet dat zijn inzet een verschil kan maken: Een meisje was onderdeel van een kleine groep, met van alles bezig maar niet met hun huiswerk. Zij is, mede door zijn hulp, uit dat groepje gestapt en merkt dat ze veel meer kan dan ze aanvankelijk dacht. Bij een aantal andere jongeren heeft hij het vertrouwen gewonnen en zijn ze meer open naar hem toe om niet alleen huiswerk met hem te bespreken.

 

Joost zegt dan ook: individuele aandacht is zo ontzettend belangrijk!