''Blik op onze parels'' deel 4: Ferhat


Ferhat is recent afgestudeerd in HBO Rechten en zet zich in zijn vrije tijd in als vrijwilliger bij Studiezalen.

 

Hij is tijdens een open dag in de wijk, waar veel kraampjes met informatie stonden, in contact gekomen met de journaliste Shirley Brandeis. Hij heeft haar gevraagd waar hij in de wijk kon studeren met WiFi. Zo is hij bij Studiezalen terecht gekomen en is daar heel enthousiast over. Sinds september 2017 begeleid hij leerlingen op de vrijdag in het Pluspunt in Geuzenveld. Hij brengt zijn eigen ervaringen mee en heeft veelal dezelfde achtergrond als de jongeren. Hij spreekt dezelfde taal en begrijpt de problemen waar ze mee naar de studiezalen komen.

 

Ferhat wilt een rolmodel zijn waar de leerlingen zich aan kunnen spiegelen. Dat heeft hij zelf gemist. “Ik was zelf ook een jongen van de straat, dus ik weet wat er in hun omgaat, ik begrijp hun situatie. Ik wil ze positief meenemen.”

 

Ferhat wilt graag voor langere tijd aan de studiezalen verbonden blijven. “Ik wil de groei in de resultaten van de leerlingen meemaken” Dat vinden de leerlingen niet erg. Een aantal meisjes zeiden tegen hem: “U bent onze favoriet; u bent chill maar ook streng, en dat is goed!’’